Новини

Час об'єднати зусилля

Федерація профспілок України та Федерація роботодавців України виступили зі Спільною заявою та пропозиціями до керівництва держави.

У Заяві, зокрема, міститься пропозиція створити у нашій країні Єдиний Антикризовий Центр, який би об’єднав Офіс Президента України, парламент, уряд, експертне та наукове середовище, роботодавців та професійні спілки. Першочерговим завданням для створеного Центру мала б стати розробка Програми мінімізації наслідків кризи, яку спричинило поширення вірусу COVID-19.

У цій Програмі, на думку підписантів Заяви, потрібно передбачити конкретні заходи щодо підтримки вітчизняної економіки у кризових умовах, що склались на сьогодні. І у Спільній заяві профспілок та роботодавців вже пропонуються деякі заходи для включення у зазначену Програму: серед них, наприклад, - недопущення необґрунтованого підняття цін і тарифів на товари першої необхідності, транспортні послуги, енергоносії, товари та послуги природних монополій, що використовуються населенням та бізнесом, забезпечення умов для більш активного кредитування бізнесу з боку комерційних банків країни.

Усім профспілкам та організаціям роботодавців у Заяві рекомендується провести консультації з метою вироблення спільних узгоджених рішень задля збереження робочих місць та належного рівня доходів працівників в умовах карантину та надзвичайної ситуації, забезпечення максимально можливого завантаження виробництва з дотриманням усіх належних заходів для збереження здоров’я працівників і мінімізації подальшого поширення коронавірусної інфекції.

Зазначимо, що саме так зараз діють на одному з найбільших промислових підприємств України – «АрселорМіттал Кривий Ріг», де щодо всіх питань, пов`язаних з нинішньою надзвичайною ситуацією, ведеться постійний активний діалог між адміністрацією підприємства та профкомом ПО ПМГУ.

Вл. інф.