Новини

Оксана Крупа – новий профспілковий лідер гірничого департаменту

24 травня відбулась звітно-виборча конференція у профспілковому комітеті гірничого департаменту ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», на якій делегати обрали нового профспілкового лідера та оцінили роботу профкому ГД за попередні 5 років. 


У звітно-виборчій конференції у гірничому департаменті взяла участь голова первинної організації ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Наталя Маринюк. 

люди


Делегати заслухали звіт про роботу профспілкового комітету ГД та оцінили її як задовільну. Звіт презентував Віталій Торчило, який очолював профком останні 5 років. 


Потім перейшли до виборів голови профкому ГД на нову каденцію. Колишній профспілковий лідер Віталій Торчило зняв свою кандидатуру з голосування. Голова первинної організації ПМГУ підприємства Наталя Маринюк подякувала йому за роки плідної та відданої роботи на благо людей, за допомогу та активну участь у забезпеченні спілчан-захисників усім необхідним на фронті. 


Віталій Торчило віддав підприємству і його колективу 39 років життя. У 2019 році був обраний головою профспілкової організації гірників, а до цього довгий час працював заступником голови профкому ГД. 


Новим профспілковим лідером у колективі гірників обрали Оксану Крупу, яка працювала спеціалістом комісії з охорони праці та промислової безпеки ПО ПМГУ по ГД. Делегати висловили одноголосну підтримку її кандидатури. Оксана Крупа має заслужений авторитет серед спілчан та знає багатьох працівників виробництва особисто, адже у профспілковому русі з 2007 року, починала з посади інструктора.  


Як новий профспілковий лідер, Оксана Крупа ставить перед собою декілька важливих цілей та завдань. Найголовніше – більше спілкуватись з людьми у цехах, налагодити з ними більш тісний контакт та діалог. А також виправдати довіру своїх колег по профспілковій роботі, які підтримали її кандидатуру під час виборів.

«У нас дуже гарна команда – усі голови цехових та дільничних комітетів дружні, позитивні, підтримують один одного. Вони надали мені велику довіру, запропонувавши мою кандидатуру на вибори нового голови профкому. У мене велика надія та сподівання на їх підтримку і надалі, як і у них на мене. Тож будемо співпрацювати разом», – сказала Оксана Крупа.

люди

 


Зараз вона активно вивчає весь спектр роботи, який у гірничому департаменті немалий, адже підрозділ налічує близько 3000 спілчан. «Є чимало питань, в яких я потребуватиму поради та допомоги, і я знаю, що завжди можу розраховувати на підтримку колег з профкому первинки», – зазначила Оксана Крупа.


На звітно-виборчій конференції делегати також змогли поставити очільникам профспілки запитання, які турбують їх та їхніх колег-спілчан. Зокрема, ці питання стосувались підвищення заробітної плати, забезпечення спецодягом та спецвзуттям, оплати праці працівникам цеху тепловодопостачання, бронювання працівників у зв’язку з новим законом про мобілізацію та інші. Люди отримали роз’яснення на свої запитання від Наталі Маринюк та представників профкому ГД.

Юлія КОЗАК, фото надане профкомом ГД