Новини

Відбулася звітно-виборча профспілкова конференція

16-го липня 2024 року відбулася XXXVI звітно-виборча профспілкова конференція ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».


У роботі конференції взяли участь 118 делегатів зі 145 обраних згідно зі встановленою нормою представництва -  один делегат від 120 членів профспілки, а також по одному делегату від структурних підрозділів з чисельністю менше 120 членів профспілки.


На конференцію було запрошено керівників підприємства, керівників вищестоящих організацій та структурних ланок ПМГУ, представників засобів масової інформації та комунікацій.


До робочої президії конференції обрали голову ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Наталю Маринюк та начальника юридичного відділу ПО ПМГУ Ігоря Худика. До президії запросили також голову Профспілки металургів та гірників України Олександра Рябка та голову Криворізької міської організації ПМГУ Анатолія Макаренка.

люди


Зі звітом про роботу профспілкового комітету ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» за період з 16 липня 2019 року по 16 липня 2024 року виступила голова ПО ПМГУ Наталя Маринюк (https://www.amkrprof.org.ua/documents/zvit-pro-robotu-profspilkovogo-komitetu-po-pmgu-pat-arselormittal-kriviy-rig-za-period-z), а про роботу контрольно-ревізійної комісії первинки відзвітувала її голова - Ірина Лавринович.


Під час обговорення звітів виступили делегати конференції -  провідний  інженер ЦДУР, горлова цехкому Микола Сердечний та механік дільниці РЗФ №1 ГД, голова цехкому Володимир Терновий. Також було надано слово голові ПМГУ Олександру Рябку.

люди


Конференція одностайно обрала головою ПО ПМГУ на новий строк Наталю Маринюк, яку було висунуто єдиним кандидатом на цю посаду рішеннями звітно-виборчих конференцій металургійного, коксохімічного виробництв, шахтоуправління, гірничого департаменту, ТОВ «Ливарно-механічний завод», ПП «Стіл Сервіс», та цілої низки структурних підрозділів підприємств. Про підтримку кандидатури Наталі Маринюк заявив, виступивши з трибуни конференції, і голова Криворізької міської організації ПМГУ Анатолій Макаренко. 


Конференція також обрала новий склад профкому ПО ПМГУ  у кількості 35 осіб, та склад контрольно-ревізійної комісії і її голову, якою знову стала Ірина Лавринович.


 Конференція прийняла відповідну Постанову (https://www.amkrprof.org.ua/documents/postanova-khkhkhvi-zvitno-viborchoi-profspilkovoi-konferencii-pervinnoi-organizacii-0), та делегувала частину своїх повноважень відповідно до Статуту ПМГУ профспілковому комітету ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

люди


У ході конференції також були обрані 65 делегатів від первинки на міські профспілкові конференції на 2024 – 2029 роки, висунуті кандидати для обрання на звітно-виборчій конференції Криворізької міської організації ПМГУ делегатами VIII З'їзду Профспілки металургів та гірників України та кандидати для обрання до складу Криворізької міської ради та Центральної Ради Профспілки металургів та гірників України.

люди


Конференція запропонувала Криворізький міській організації ПМГУ обрати заступником голови Криворізької міської організації ПМГУ представника ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Ігоря Худика і надалі висунути його кандидатуру на посаду голови Криворізької міської організації ПМГУ на XIV міській звітно-виборчій конференції.


Завершилися конференція на врочистій ноті. За багаторічну сумлінну працю у Профспілці, активну участь у житті трудового колективу та у зв'язку з професійним святом – Днем працівників металургійної та гірничодобувної промисловості України декілька представників ПО ПМГУ були відзначені нагородами вищих органів Профспілки металургів та гірників України. 


Так, Нагрудним Знаком «Ветеран ПМГУ» нагородили старшого майстра дільниці ЗЦ-3, голову цехкому Людмилу Мерзлікіну,  електромонтера з  ремонту та обслуговування електрообладнання ЦОРЕУ КХВ, голову цехкому Сергія Хохлова та майстра з ремонту устаткування ТЦ КХВ, голову цехового комітету Ігоря Прудкого.


Нагрудним Знаком «За активну роботу в ПМГУ» нагородили  інженера з підготовки виробництва ТЕЦ, голову цехкому Наталію Цисар та провідного інженера Департаменту стратегічних проектів, голову дільничного комітету Людмилу Мячину.


Грамотами Криворізької міської організації ПМГУ були відзначені слюсар-ремонтник СПЦ-2, голова дільничного комітету профспілки Сергій Вьюннік, заступник начальника ПВС ШУ ГД, голова дільничного комітету профспілки Михайло Вайс, викладачка ДУЕТу, голова цехкому Тамара Маковська та комірник ФЧЛЦ ТОВ «Ливарно-механічний завод», голова дільничного цехового комітету профспілки  Ольга Омельчак. 


По завершенні конференції пройшло перше організаційне засідання новообраного профкому. На ньому заступником голови ПО ПМГУ було обрано Тетяну Пріцкау, яка раніше працювала в профкомі на посаді головного спеціаліста з економічних питань.
  

Віктор БІЛИК, фото автора